Untitled Document
Untitled Document
Grachtenservies.nl
 

Het Amsterdams Grachtenservies
Welkom op www.grachtenservies.nl!

Begin jaren zestig kon men met Nutroma-koffiemelk sparen voor (delen van) een bijzonder koffie- en ontbijtservies waarop Amsterdamse grachtenpanden en bekende gebouwen waren afgebeeld. Deze spaaractie was meteen een doorslaand succes. In vier jaar tijd vonden alleen al 130.000 koffiekannen en bijna 2 miljoen koffiekommetjes hun weg naar de verzamelaar.

De zwartwittekeningen van de Amsterdamse stadsgezichten zijn van de hand van de schilder en graficus H.E. Roodenburg, een van de bekendste etsers uit de 20e eeuw. Het servies zelf werd voor het leeuwendeel vervaardigd door de beroemde porselein- en aardewerkfabriek Villeroy & Boch in Luxemburg.

Tegenwoordig staat dit servies nog onverminderd in de belangstelling. Hoewel de spaaractie al decennia achter ons ligt, wordt er op rommelmarkten, veilingen en beurzen driftig gespeurd naar dat ene gave bordje of kopje om de verzameling compleet te krijgen.

Wanneer u onderdelen zoekt voor het Amsterdams grachtenservies (ook bekend als het Gouden Eeuw servies) bent u hier aan het juiste adres. Wij beschikken over een ruime collectie van topkwaliteit.

UPDATE: 8 april 2009


 
  Untitled Document
info@grachtenservies.nl | © 2005-2006 |